Dag tegen eenzaamheid bij jongeren!

Woensdag 7 oktober 2020 staat volledig in het teken van eenzaamheid bij jongeren. Maar liefst 8% van de jongeren ervaart chronische eenzaamheid. Er is te weinig aandacht voor deze jongeren, waardoor zij vaak niet weten waar ze terecht kunnen voor hulp. Wanneer eenzaamheid te lang duurt dan kunnen ernstige fysieke en mentale problemen ontstaan. 

Wilt u weten wat u kunt doen voor eenzame jongeren?  Tijdens het webinar op 7 oktober geven we informatie over eenzaamheid en vragen we u mee te denken over mogelijke oplossingen. Samen met professionals uit het onderwijs, sociaal werk, jeugdgezondheidszorg en beleidsadviseurs kunnen we eenzaamheid aanpakken. Meer weten? Bekijk het programma!

Webinar: Jong & Eenzaam

Om 11.00 uur start een webinar (1,5 uur) dat wordt verzorgd door Dr. G. Lodder (ontwikkelingspsycholoog en gespecialiseerd in eenzaamheid bij jongeren) en S. de Vries (projectmedewerker Movisie). 

Focusgroep

Om 14.00 uur starten er op drie locaties in Nederland focusgroepen waarvoor beleidsmedewerkers vanuit de gemeente, sociaal werkers en onderwijsprofessionals worden uitgenodigd. 

Blijf op de hoogte

Op deze website volgt meer informatie over de invulling van de dag. Ook volgt hier inspiratie over wat u in uw gemeente kunt organiseren op 7 oktober. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Klik dan hier.

Organisatie

De dag tegen eenzaamheid bij jongeren wordt georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut, Sociaal Werk Nederland, Movisie, Stichting Argan en Stichting Join us. In samenwerking met het Actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid van het ministerie van VWS.