E-learning

Onlangs ontwikkelde Werkplaatsenjeugd.nl een E-learning om de signalering van eenzaamheid onder kwetsbare jongeren te bevorderen. De E-learning is geschikt voor opleiders in organisaties. 

Wat is het?
Hoe signaleer je als professional eenzaamheid onder jongeren en hoe ga je hierover met elkaar in gesprek? De E-learning helpt je op weg met deze vragen. De module bestaat uit animaties met verhalen van kwetsbare jongeren over eenzaamheid, een online quiz, een signaleringkaart en diverse achtergrondteksten en video’s. Werkplaatsenjeugd.nl ondersteunt eventueel ook bij het maken van de vertaalslag van bewustwording over eenzaamheid naar het gebruiken van de opgedane kennis in de begeleiding van jongeren. Dit doen ze door het aanbieden van (online) teamsessies ‘Praten over eenzaamheid’.

Voor wie is het?
De E-learning is voor opleiders in organisaties voor jeugdhulp, jeugdbescherming, jongerenwerk en onderwijs. Dat kunnen jeugdhulpverleners zijn die ambulant met jongeren werken, begeleiders bij kamertraining of begeleid wonen, groepsleiding, maar ook jongerenwerkers of leerkrachten.