Renze

“Het beeld van eenzaamheid? Dat zijn kindjes die gepest worden en alleen in een hoekje zitten. Het woord slaat niet op mij. Wat ik wel herken: afgezonderd zijn van de rest. Alsof ik op een eilandje zit, afgesneden van anderen. Dat gevoel begon toen mijn relatie na vijf jaar voorbij was. De avonden werden stil en saai. Ik werkte, at en sliep. Al mijn vrienden bleken eigenlijk vrienden van mijn ex. Mijn sociale kring was verdampt.

Uitdaging
Contact onderhouden vind ik sowieso lastig. Toen ik van de middelbare school ging, zag ik mijn oud-klasgenoten niet meer. Toen ik stopte met basketbal, sprak ik niet meer af met oud-teamgenoten. Toen ik wisselde van baan, was het ook afgelopen met de leuke collega’s. Bij al deze situaties deed ik geen pogingen om contact te onderhouden. Simpelweg even vragen hoe het gaat? Dat vergeet ik, en dan verwatert het weer. Sowieso ben ik van nature erg zelfstandig. Maar toen het wel héél stil werd om me heen, vond ik dat lastig.

Join us Online
Hulp zoeken gebeurde in een opwelling. Ik zat thuis op een zaterdagavond en werd gék van mezelf. Dat niks doen en geen gezelschap hebben kwam me de strot uit. Ik googelde en kwam uit bij Join us Online. Ik twijfelde even. Wilde ik me wel zo kwetsbaar opstellen? Ik wil altijd iemand zijn die stevig in zijn schoenen staat. Erkennen dat ik een probleem had, remde me even. Maar wat had ik te verliezen? Ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Inmiddels heb ik een groepje leuke vrienden om me heen.

Toekomst
Join us Online heeft me veranderd. Voorheen leefde ik in mijn eigen veilige cirkeltje, nu sta ik met één stap buiten die cirkel. De tweede stap komt eraan. Ik heb gemerkt dat ik best goed ben in contacten leggen. Ook het onderhouden van vriendschappen gaat door Join us Online makkelijker. Daardoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Welke kansen durf ik nog te pakken om alles uit mijn leven te halen? Sinds Join us Online weet ik dat er meer in het vat zit.”