Hulporganisaties

Zoek je hulp om je eenzaamheid te verminderen? Kijk dan eens bij jongerenwerkorganisaties in je buurt, zij hebben soms een aanbod voor jongeren die zich eenzaam voelen. Ook zijn er op veel plekken in Nederland maatjesprojecten waar je je aan kunt melden. Je huisarts kan hier met je over meedenken. Of vraag het aan een vertrouwenspersoon op je school of werk. Onderstaande organisaties bieden je hulp bij het verminderen van je eenzaamheid. Helaas nog niet in heel Nederland, hopelijk staat er wel al iets bij dat bij je past.

Join Us

Ben je tussen de 12 en 25 jaar? Dan is Join Us misschien iets voor jou. Je ontmoet andere jongeren en gaat samen leuke dingen doen. Ondertussen helpen we je sociaal sterker te worden. Je vindt Join Us  op verschillende locaties in Nederland. 

Join Us Online

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar oud en kun je niet terecht bij een locatie van Join Us? Meld je dan aan voor Join Us online. Dit programma zorgt ervoor dat je (digitaal) nieuwe mensen ontmoet én sociaal sterker wordt. Het is ook nog eens super leuk!

Community

Wil je ervaringen uitwisselen met leeftijdsgenoten? Dat kan via de Join Us Community. Dit is de beste online ontmoetings-plek voor jongeren tot 30 jaar. In de community vind je jongeren die graag meer sociaal contact willen, maar dat ook soms lastig vinden. 

JIJ hoort erbij

JIJ hoort erbij biedt een makkelijke manier voor het uitbreiden van sociale contacten. We zorgen ervoor dat jongeren op een leuke manier worden samen gebracht. JIJ hoort erbij biedt app-groepen, weekend activiteiten, maandelijkse uitjes en is actief in Noord-Holland.

In2yourplace

In2yourplace is er voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar die van elkaar willen leren en die op zoek zijn naar nieuw zelfvertrouwen. Meld je aan voor een van de trainingen in Zuid-Limburg. De groep bestaat uit 5-8 jongeren. Je leert elkaar kennen, deelt ervaringen en biedt elkaar steun.

BrainWiki

Ben je vaak somber? Heeft een arts je verteld dat je autisme hebt? Of heb je vaak ruzie? Brainwiki is dé website voor jongeren over psychische problemen. Je vindt er informatie over psychische problemen, en over behandelingen met en zonder medicijnen. 

@ease

Zit je ergens mee? Hoe groot of klein je probleem ook is, bij @ease kun je erover praten met andere jongeren. Dat kan via de chat of op een van de locaties (Amsterdam, Heerlen, Maastricht) @ease werkt gratis, anoniem en zonder afspraak.

Frisse Gedachtes

Soms wil je gewoon even bij iemand je verhaal kwijt. Dan wil je dat iemand naar je luistert, je probleem erkent en misschien ook bij zichzelf herkent. Kijk dan eens op het platform Frisse Gedachtes. Je kunt anoniem en gratis chatten met iemand die jou het meest aanspreekt. 

Avondje Uit

Avondje Uit organiseert twee-wekelijkse activiteiten voor jongeren (18-35) uit Midden-Brabant die het leuk vinden om er samen op uit te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Het initiatief is gericht op het maken van langdurige sociale contacten. 

Jongerenmaatjes

Humanitas Jongerenmaatjes zijn er je als je ze nodig hebt. Ze geven je aandacht en steun. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met een lastige situatie thuis of op school. Bij Jongerenmaatjes draait het om vriendschap, vertrouwen en gezelligheid.

NP2E

NP2E organiseert Zoomontmoetingen voor jongeren met een niet-westerse achtergrond. Je komt in contact met leeftijdsgenoten, wisselt tips met elkaar uit hoe om te gaan met deze tijd en denkt mee over oplossingen. Ook leer je ontspanningstechnieken en vaardigheden om negatieve emoties te verzachten.

TEJO

TEJO (Therapeuten voor Jongeren) verleent psychische hulp aan jongeren tussen de 10 en 20 jaar oud. Ze bieden een luisterend oor en helpen jongeren op weg om zichzelf beter te voelen. De gesprekken zijn face-tot-face (beeldbellen is ook mogelijk), gratis en indien gewenst anoniem.

Video Vrienden

Wil jij in contact komen met iemand uit jouw gemeente en samen de Nederlandse taal oefenen? Refugee Team brengt Nederlandse vrijwilligers en vluchtelingen digitaal en laagdrempelig met elkaar in contact. Een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen de Nederlandse taal te oefenen.

Helpt jouw organisatie eenzame jongeren door o.a. hun sociale redzaamheid te vergroten? En wil je graag op deze website vermeld worden?
Neem dan contact met ons op via eenzamejongeren@join-us.nu  Stichting Join us beslist over de aanvragen.