Hulporganisaties

Zoek je hulp om je eenzaamheid te verminderen? Kijk dan eens bij jongerenwerkorganisaties in je buurt, zij hebben soms een aanbod voor jongeren die zich eenzaam voelen. Ook zijn er op veel plekken in Nederland maatjesprojecten waar je je aan kunt melden. Je huisarts kan hier met je over meedenken. Of vraag het aan een vertrouwenspersoon op je school of werk. Onderstaande organisaties bieden je hulp bij het verminderen van je eenzaamheid. Helaas nog niet in heel Nederland, hopelijk staat er wel al iets bij dat bij je past.

Join us

Ben je tussen de 12 en 25 jaar? Dan is Join us misschien iets voor jou. Je ontmoet andere jongeren en gaat samen leuke dingen doen. Ondertussen helpen we je sociaal sterker te worden. Je vindt Join us  op meer dan 25 locaties in Nederland. 

Join us Online

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar oud en kun je niet terecht bij een locatie van Join us? Meld je dan aan voor Join us online. Dit programma zorgt ervoor dat je (digitaal) nieuwe mensen ontmoet én sociaal sterker wordt. Het is ook nog eens super leuk! 

@ease

Zit je ergens mee? Hoe groot of klein je probleem ook is, bij @ease kun je erover praten met andere jongeren. Dat kan via de chat of op een van de locaties (Amsterdam, Heerlen, Maastricht) @ease werkt gratis, anoniem en zonder afspraak.

You Ontmoeten

You Ontmoeten biedt een makkelijke manier voor het uitbreiden van sociale contacten. We zorgen ervoor dat jongeren op een leuke manier worden samen gebracht. You Ontmoeten biedt app-groepen, weekend activiteiten, maandelijkse uitjes en is actief in Noord-Holland.

In2yourplace

In2yourplace is er voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar die van elkaar willen leren en die op zoek zijn naar nieuw zelfvertrouwen. Meld je aan voor een van de trainingen in Zuid-Limburg. De groep bestaat uit 5-8 jongeren. Je leert elkaar kennen, deelt ervaringen en biedt elkaar steun.

BrainWiki

Ben je vaak somber? Heeft een arts je verteld dat je autisme hebt? Of heb je vaak ruzie? Brainwiki is dé website voor jongeren over psychische problemen. Je vindt er informatie over psychische problemen, en over behandelingen met en zonder medicijnen. 

Frisse Gedachtes

Soms wil je gewoon even bij iemand je verhaal kwijt. Dan wil je dat iemand naar je luistert, je probleem erkent en misschien ook bij zichzelf herkent. Kijk dan eens op het platform Frisse Gedachtes. Je kunt anoniem en gratis chatten met iemand die jou het meest aanspreekt. Dat kan een psychologiestudent zijn, of iemand die zelf ook een lastige tijd heeft gehad. 

Avondje Uit

Avondje Uit organiseert twee-wekelijks activiteiten voor jongeren (18-35) uit Midden-Brabant die het leuk vinden om er samen op uit te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. We hebben altijd plek voor nieuwe deelnemers. 

Jongerenmaatjes

Humanitas Jongerenmaatjes zijn er je als je ze nodig hebt. Ze geven je aandacht en steun. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met een lastige situatie thuis of op school. Bij Jongerenmaatjes draait het om vriendschap, vertrouwen en gezelligheid.

Helpt jouw organisatie eenzame jongeren door o.a. hun sociale redzaamheid te vergroten? En wil je graag op deze website vermeld worden?
Neem dan contact met ons op via eenzamejongeren@join-us.nu  Stichting Join us beslist over de aanvragen.