Over eenzamejongeren.com

Het platform is een initiatief van Stichting Join us dat mede tot stand is gekomen dankzij het Innovatienetwerk Jeugd regio Midden-Brabant

Stichting Join us pakt eenzaamheid bij jongeren aan. Dat gebeurt door jongeren samen te brengen en ze te helpen hun sociale redzaamheid te vergroten. 

Jolanda van Gerwe (oprichtster Stichting Join us): “We zien dat er nog altijd een taboe rust op het onderwerp. Jongeren schamen zich vaak voor het feit dat ze (bijna) geen vrienden hebben. Daarbij is er online weinig goede informatie te vinden over het onderwerp. Met het platform willen we eenzaamheid bij jongeren bespreekbaar maken en normaliseren en de stap naar hulp en meer sociaal contact verkleinen.”

Het platform is ontwikkeld in samenwerking met Sanne van Gelder (ervaringsdeskundige), Diego Bloemendaal (ervaringsdeskundige), Dr. Gerine Lodder (ontwikkelingspsycholoog), Hanneke Reijrink (beleidsmedewerker jeugd), Leonie Heijkants (directie Helicon MBO Tilburg) en Charlotte van de Velde (jongerenwerk R-Newt). 

Projectteam v.l.n.r. | Sanne (ervaringsdeskundige), Jolanda (oprichtster Join us) en Myke (projectleider eenzamejongeren.com)