Home Forums Eenzame jongeren Eenzaamheid op werk Reageer op: Eenzaamheid op werk

#71391
Anwar
Moderator

Dag Samantha,

Allereerst mijn complimenten dat je ondanks dat je al werkt, een nieuw opleiding wilt beginnen.
Naast het feit dat je in de ouderenzorg werkt, is het natuurlijk al super gaaf dat je verder wilt verdiepen in iets anders.
Ik kan me goed begrijpen, dat het wellicht wat moeilijker is om een band te smeden met een groepje werknemers die al vol zijn met elkaar. Maar vergis je niet, dat het averechte altijd kan spreken!
Zo kan het zijn, dat je juist erbij betrokken zal gaan voelen bij je collega’s zodra je leuke activiteiten met ze verricht. Een wandeling maken of een keer bij elkaar op bezoek, kan dat al enorm bevorderen.

Een clubje vormen is iets wat eigenlijk vooral ontstaat door dezelfde gedachtegang te delen. Door hier op te letten, is het goed mogelijk om een eigen club te beginnen. Zo kan je binnenkort bij je nieuwe opleiding met een paar meiden/heren goed bevriend worden, waardoor je steeds meer een groepsvorm gaat creëren.
Daarnaast is het altijd goed om elkaar vanaf begins af aan te respecteren, zolang dit voortdoet is er nog weinig tegenspel te bezien! Zorg goed voor je vrienden en voor jezelf, dat is al het halve werk.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt Samantha!

– Anwar