Home Forums Eenzame jongeren Verdrietig Reageer op: Verdrietig

#71476
Yi
Moderator

Verdrietig zijn is vaak een teken dat je ergens mee zit. Soms is de reden duidelijk en soms kun je minder goed zeggen waar het vandaan komt. Wanneer je niet weet waarom je verdrietig bent is het vaak lastig om een directe oplossing hiervoor te bedenken. Verder geven gevoelens van eenzaamheid of onmacht eigenlijk altijd een verdrietig gevoel en is het goed om te kijken wat je hier tegen kunt doen. Ik ben het volledig eens met Tita en vind een passie een mooie manier om verdrietige gevoelens tegen te gaan.

Ook zou je kunnen overwegen om te kijken of je iets mist in je huidige relaties met familie en vrienden. Contacten die oppervlakkig aanvoelen geven geen fijn gevoel. Probeer erachter te komen of dit het geval is. Voel je je verbonden met deze personen of merk je toch een afstand? Wanneer dit zo is heb je mogelijk de oorzaak van het verdriet gevonden. Mensen hebben behoefte aan hechte emotionele banden en wanneer dit mist is het hebben van verdrietige momenten heel normaal.

In dat geval is mijn advies om te werken aan deze relaties. Geef gesprekken diepte door het naast “koetjes en kalfjes” het ook over serieuzere en persoonlijke onderwerpen te hebben. Wissel het af met leuke spontane momenten door ook eens voor te stellen om samen iets leuks te ondernemen (bijv. samen te koken, een spelletje te spelen, etc.). In het begin kan dit energie kosten maar je zult zien dat het een goede investering is die je veel kan kan brengen.