Home Forums Eenzame jongeren Piekeren over de toekomst Reageer op: Piekeren over de toekomst

#71544
Kim

Hi Fee! Wat je omschrijft is enorm herkenbaar en ik denk dat jij en ik niet de enige zijn die dit zo ooit ervaren.

Dat je je zorgen maakt is normaal, maar probeer jezelf dan eens deze vraag te stellen: Is er op dit moment een probleem? Vaak is het antwoord ‘nee’ en bij mij geeft dat rust. In het moment zelf is er vaak niet zo veel aan de hand en dat laat me realiseren dat ik die zorgen nog niet hoef te hebben in dat moment, want dat is nog niet aan de orde. Waarom zou ik me er dan onnodig vaker druk over maken?

Het helpt me ook om mezelf minder ‘regels’ op te leggen. Ik dacht ook vaak dat ik op een bepaalde leeftijd al van alles bereikt moest hebben en dan ging ik vergelijken met anderen en kon ik me daardoor onzeker voelen. Maar er is helemaal niemand die zegt dat je het een of het ander bereikt moet hebben op een bepaald punt in je leven. Het is jouw pad en daar hoeven die regeltjes er niet te zijn. Jij bepaalt en zolang jij je er goed bij voelt dan zit het vast wel goed.

Het zal echt niet altijd zo makkelijk zijn als het klinkt, maar dit heeft mij wel geholpen om wat meer rust in mijn hoofd te krijgen en minder te piekeren. Hopelijk kan het jou ook helpen.

Liefs