Home Forums Eenzame jongeren Eenzame student Reageer op: Eenzame student

#71633
Nena

Ik ben 23 jaar oud, woon sinds december op kamers, heb aardige huisgenoten waarmee ik een praatje kan maken, mijn opleiding heb ik bijna afgerond en heb ik ervoor gekozen een tussenjaar te nemen, waarin ik ga werken. Volgende week begin ik bij m’n nieuwe baan.

Maar toch voel ik me bijna dagelijks eenzaam. Ik heb maar één vriendin, maar die spreek ik ook niet dagelijks en zij heeft ook haar eigen leven, waardoor we soms wat minder contact hebben.
Vooral op vrije dagen en avonden mis ik een leuk groepje vrienden om mij heen, waarmee ik leuke dingen kan doen. De avonden slijt ik in m’n eentje voor de tv in m’n kleine studentenkamertje. Ik houd expres de deur naar de woonkeuken open, anders komen die muren al helemaal op me af.

Ik heb een breed interessegebied, ik weet over alles een beetje. Maar toch vind ik nergens aansluiting bij leeftijds- en studiegenoten. Dat heb ik eigenlijk nooit gehad als ik zo terugdenk. Ik heb een sterke band met mijn ouders waar ik elk weekend naartoe ga, daar ben ik heel erg blij mee.

Ik ben geen lid van een (sport)vereniging en ontmoet dus buiten m’n huisgenoten en ouders om geen nieuwe mensen. Op straat kom ik ook geen mensen tegen, want tot vorige week liep ik fulltime stage, wat hoofdzakelijk vanuit huis en achter de laptop was en ging ik alleen de deur uit voor boodschappen. En nu met de coronapandemie is nieuwe mensen ontmoeten een enorme uitdaging geworden.

Ik kan wel stellen dat ik me enorm eenzaam voel. Een beetje radeloos zelfs. Ik weet niet waar ik nieuwe mensen kan ontmoeten en hoe ik vriendschappen begin en kan onderhouden. Ik zit op een populaire datingsite voor wat meer aanspraak, maar het contact verwatert of de dates zijn weinig succesvol. Vroeger date ik veel, maar ik ben daar mee gestopt, omdat ik echt mensen wil ontmoeten die mij echt beter willen leren kennen. Dat miste ik een beetje aan de dates.

Ik hoop dat iemand wat tips heeft om me te helpen.

In ieder geval alvast bedankt voor het lezen van dit bericht.