Home Forums Eenzame jongeren Corona

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #2740 Reageer
  Britt

  Wie heeft dit ook? Ik merk dat Corona en de herfst veel met me mij doet. Veel online lessen. Ik vind het dan lastig om mijn aandacht bij de les te houden. Ik staar veel naar buiten…en voel me dan alleen.

  #2742 Reageer

  Hallo Britt,
  Ten eerste wat vervelend dat je je zo voelt! Ik snap natuurlijk dat het nu lastige tijden zijn, de wereld staat even op zijn kop, en die online lessen is onderhand echt niemand onder te spreken. Een kleine tip van mij voor de lessen: neem aantekeningen, en zet het geluid zo hard mogelijk, zonder dat je er last van hebt, zo dwing je jezelf eigenlijk een beetje om je aandacht erbij te houden ;). En wat de eenzaamheid betreft, ik snap dat het lastig is met afspreken, maar er zijn zat dingen die je kunt doen op veilige afstand! Een filmavond via discord of zoom, videobellen, online een potje kaarten en dergelijke kan natuurlijk allemaal! En twee man over de vloer, das op zich toch wel te doen? lekker wat te eten en te drinken, en dan heb je toch al een hele fijne dag?

  Nogmaals, ik weet dat het nu allemaal wat minder is, maar dat betekent niet dat we het niet gezelliger kunnen proberen te maken, houd je hoofd koel, en neem eventjes een pauze als het nodig is, het komt allemaal goed.

  #2867 Reageer
  Yi
  Moderator

  hoi Britt,

  Je aandacht bij de les houden is niet altijd even makkelijk, zeker nu in deze tijd begrijp ik hoe je je voelt. Ikzelf heb ook nog steeds regelmatig momenten waarbij mijn concentratie niet echt optimaal is. Wat hiertegen helpt is om jezelf te belonen nadat het je is gelukt om een periode geconcentreerd te blijven. Stel je hebt één uur lang goed mee gedaan met een online les, dan kan je erna iets leuks doen zoals een spelletje of muziek maken.

  Verder is deze tijd misschien ook wel een goed moment om de band te versterken met de mensen om je heen. Doordat m’n broer nu vaker thuis werkt zie ik hem vaker en is de band nu sterker geworden dan voor de corona. Dit kan jij dus ook doen met gezinsleden bij je thuis.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

  Groeten,
  Yi

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Corona
Mijn informatie:

Je gebruikt alleen je voornaam (of een fictieve naam).

Je emailadres is alleen zichtbaar voor de moderators van het forum.Door op "verzenden" te klikken accepteer je de regels:

o Je post nooit persoonlijke gegevens.
o Je hebt respect voor andere gebruikers.
o Je plaatst geen contactoproepen, commerciële of illegale boodschappen of hyperlinks.
o Je weet dat pesten, discriminatie en seksuele intimidatie verboden zijn.
o Je bent je ervan bewust dat je bericht wordt bekeken en goedgekeurd door vrijwilligers.
o Je bent op de hoogte dat beheerders van eenzamejongeren.com je IP-adres kunnen inzien.
o Aan dit forum kunnen geen rechten worden ontleend.
o Alleen berichten in het Nederlands en Engels worden geplaatst.

Ja, ik ga akkoord met de bovenstaande afspraken