Home Forums Eenzame jongeren Eenzaam

 • Dit onderwerp is leeg.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #71392
  Floor

  Hallo!

  Ik ben naar deze website verwezen door iemand van school waar ik gesprekken mee heb.
  Ik ben namelijk sinds vorig jaar (in november) gestopt met de opleiding die ik deed, namelijk MBO niveau 4 Onderwijsassistent. Ik zat op dat moment al in mijn tweede jaar en ik had al een beetje stage gelopen. Ik ben er mee gestopt omdat ik gewoon al een hele lange tijd (zelfs voor corona) niet lekker in mijn vel zat.
  Mijn energie gaat gewoon heel snel op, waardoor mijn motivatie er ook niet echt meer was.
  Nu met corona erbij en ook nog eens een avondklok, heb ik veel moeite met contact zoeken met mijn vrienden (ik heb 2 vriendinnen). Ik merk namelijk dat ik sociaal contact erg mis. Dit komt vooral doordat ik weinig meer te doen heb, omdat ik mijn opleiding stop heb gezet. Ik voel mij dan ook best eenzaam.
  Ik vind werk zoeken ook erg moeilijk omdat het heel veel energie van mij opneemt. Energie waarvan ik al weinig heb.
  Mijn ouders snappen dit niet altijd en proberen er toch voor te zorgen dat ik een baantje krijg. Opzich snap ik wel dat ze dat doen, omdat ik anders een groot gedeelte van de dag alleen maar thuis zit enzo.

  Ik zit ook vaak al niet lekker in mijn vel en ik heb dan ook mijn ups en downs, waardoor ik de ene keer wat meer energie heb dan de andere keer. Dit is dan ook erg frustrerend.
  Ik ben zelf ook al meer dan een jaar bezig om af te vallen voor een bepaalde operatie die ik wil doen, maar vanwege die ups en downs gaat dit niet heel goed. Hierdoor ga ik dan nog slechter in mijn vel zitten, waardoor ik gefrustreerd raak omdat het mij maar niet lukt.

  Ik heb wel sinds vorig jaar BTS leren kennen, een Koreaanse muziek (kpop) groep. Hun muziek zorgt ervoor dat ik wel lekkerder in mijn vel kom te zitten af en toe en hun zijn dan ook wel een beetje mijn uitlaatklep. Ik heb door kpop heeft er dan ook wel voor gezorgd dat ik wat vrienden heb gemaakt, maar deze zijn dan wel allemaal online en wonen meestal in andere landen, waardoor het moeilijk is om af en toe contact te houden of op te zoeken.

  Ik hoop gewoon erg dat binnenkort de maatregelen wat verminderen, waardoor ik wat vaker in de avond dan bijvoorbeeld naar mijn vrienden kan en nog ff een drankje kan doen terwijl we kletsen. En misschien eindelijk weer is naar de film toe kunnen en dan een drankje doen op een terrasje met mijn vriendinnen.

  Maar ja, nu gaat dat even niet.. 🙁

  #71481
  Liam

  Hi Floor!
  Ik zag dat nog niemand gereageerd had. Vanuit mijn eigen ervaring zou ik je graag een paar tips willen geven;
  ondanks dat het wanneer je je somber voelt soms beter lijkt om zoveel mogelijk tijd voor jezelf te nemen kan dit ook tegen werken. Het hebben van ritme (door bijv. school of een baantje) is heel erg belangrijk; vooral als je je somber voelt. Misschien is er een mogelijkheid om smorgens ergens een paar uurtjes te werken? Dan moet je je bed uit en heb je wat sociaal contact. En misschien kan je met je vrienden bellen of videobellen? Dit is ook een mogelijkheid voor buitenlandse vrienden! : )

  Je zou contact kunnen opnemen met een dietist omtrent het afvallen voor je operatie zodat je een stok achter de deur hebt en dit op een goede manier benadert.

  Hou vol! Nothing lasts forever; covid-19 included ; )

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.