Home Forums Eenzame jongeren Eenzaamheid

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #71602
  Roos

  Eenzaam in gezelschap is nog erger dan echt alleen zijn.

  #71604
  Rico

  Hoi Roos,

  Wat je schrijft is zeker voor sommige mensen waar. Je kunt je immers erg alleen voelen als je merkt dat je geen klik hebt met de mensen om je heen. Dit gebeurt vaak en deze vorm van eenzaamheid wordt regelmatig over het hoofd gezien.

  Ikzelf deel je mening en ben ook liever alleen dan wanneer ik op een plek ben waar ik mij niet thuis voel. Het is dan goed om te kijken of je nog steeds contact wil blijven houden met deze mensen of dat je besluit dat je op zoek gaat naar nieuwe contacten. Actie ondernemen is belangrijk om eenzaamheid tegen te gaan. Natuurlijk kun je altijd nieuw gezelschap opzoeken via kanalen als Join us.

  Groeten, Rico

  #71607
  Thandiswa Kruin
  Moderator

  Hi Roos,

  Het is voor mij herkenbaar wat je zegt. Ik probeer daarom groepen te vermijden waarbij ik me niet helemaal op me plek voel, omdat ik merk dat ik me dan alleen maar vervelender ga voelen. Vooral als de rest het wel leuk heeft.

  Misschien een idee om meer 1 op 1 af te spreken. Voor mij helpt dat vaak, want dan voel ik me fijner en veiliger in een kleinere omgeving. Zoals Rico zegt is het ook belangrijk om actie te ondernemen om eenzaamheid tegen te gaan. Je kunt altijd proberen bij een nieuwe groep aan te sluiten, hoewel dat niet altijd zo makkelijk gaat.

  Groetjes Thandi

  #71608
  Roos

  Ik begrijp wat je bedoeld Thandi ik heb vaak dat als ik in 1 op 1 gesprekken heb het veel fijner is.
  Ik heb namelijk ooit het probleem dat ik iemand onderbreek als we met meerdere mensen zijn omdat ik dan ergens op wil inhaken. Met 1 op 1 gesprekken gebeurd dat gelukkig niet.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.