Home Forums Eenzame jongeren Eenzaamheid en verhuisdilemma: bang om alleen te zijn?

 • Dit onderwerp is leeg.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #71810
  Hadewych

  Een week geleden heb ik een woning aangeboden gekregen. Ik heb daarop “ja” gezegd aangezien de woning veel voordelen heeft (langer huurcontract dan mijn huidige woning en mooie woning). Toen ik echter de sleutel kreeg, kreeg ik ontzettend veel spijt.

  Op dit moment wonen mijn beste vrienden namelijk boven mij en het is ontzettend fijn om hen bijna dagelijks te zien en altijd langs te kunnen lopen als er iets aan de hand is, zeker ook tijdens de coronatijd waarin ik alleen maar thuis werkte, mijn andere (sociale) activiteiten (muziek) vaak geen doorgang konden vinden, veel vrienden van mij naar het buitenland verhuisden en een vriendin plotseling zei dat ze liever niet meer met mij wilde afspreken.

  Het nieuwe huis is 45 minuten reizen van mijn huidige huis en ik heb het nog niet over mijn hart kunnen krijgen om mijn huidige huurcontract op te zeggen. In theorie kan ik dus nog kiezen.

  Ik moet snel de knoop doorhakken en weet echt niet goed wat ik moet doen. Gezien de krapte op de huizenmarkt en het feit dat het een fijn huisje is, zou het heel verstandig zijn om wel te verhuizen. Bij het idee om niet meer zomaar bij hen (en andere aardige mensen in mijn gebouw) te kunnen binnenlopen, word ik helemaal naar. Het overvalt me heel erg en ik ben heel erg geschrokken van het feit dat ik zo veel spijt heb – ik moest de afgelopen week alleen maar huilen en kan geen hap door mijn keel krijgen. Voordat dat ik deze vrienden ontmoette (2 jaar geleden) vond ik het juist fijn om veel alleen te zijn en had ik nooit moeite met verhuizen. Dit overvalt me dus heel erg en ik weet niet goed hoe ik het moet duiden.

  Ik heb al met iedereen gepraat die ik me kan bedenken, alle voors en tegens opgeschreven, maar ik kom er niet uit en weet niet wat ik nog kan doen om een goede beslissing te maken. Elke tip zou dus heel erg welkom zijn.

  #71840
  Mathijs

  Hallo Hadewych,

  Het lijkt mij een lastig dilemma. Verhuizen brengt altijd veel dingen met zich mee en het meest moeilijke is misschien wel het achterlaten van je vaste omgeving met vrienden en kennissen. Je kunt natuurlijk altijd wel op bezoek maar het zal niet meer zo makkelijk en spontaan zijn als voorheen.

  Aan de andere kant lees ik dat je ook de voordelen van de verhuizing ziet zoals de woning zelf en het huurcontract. Als je wat verder erover nadenkt zou je ook kansen kunnen zien om je kenniskring uit te breiden met je nieuwe buurtbewoners. Wie weet klikt het en heb je zomaar een grotere kenniskring waarbij je op gezellig visite kunt gaan.

  Zoals je misschien wel kunt lezen steun ik de keuze om toch voor de nieuwe woning te gaan. Toch is het jouw keuze en is dit slechts mijn advies. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad en hoor graag het vervolg 🙂

  Groeten,

  Mathijs

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.