Home Forums Eenzame jongeren Eenzaamheid op werk

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #71388
  Samantha

  Goedemiddag,
  Op dit moment ben ik al een poosje aan het werk als zzp in de ouderenzorg, wat ik erg mis is een bepaalde verbinding in mijn leven.
  De meeste collega’s zijn allemaal al ouder en kennen elkaar al jaren.
  Nu ga ik over een paar maanden een deeltijd opleiding doen in de hoop daar wat meer verbinding te vinden, ik heb erg spijt dat ik niet eerder een nieuwe opleiding ben gaan doen.
  Wat ik vooral erg mis is iets van een gezellig clubje om af en toe mee samen te komen, ik heb nu alleen een paar losse vriendinnen.
  Hebben jullie misschien tips of ideeën om nieuwe mensen te keren kennen en een leuk clubje te beginnen?
  Vriendelijke groet,
  Samantha

  #71391
  Anwar
  Moderator

  Dag Samantha,

  Allereerst mijn complimenten dat je ondanks dat je al werkt, een nieuw opleiding wilt beginnen.
  Naast het feit dat je in de ouderenzorg werkt, is het natuurlijk al super gaaf dat je verder wilt verdiepen in iets anders.
  Ik kan me goed begrijpen, dat het wellicht wat moeilijker is om een band te smeden met een groepje werknemers die al vol zijn met elkaar. Maar vergis je niet, dat het averechte altijd kan spreken!
  Zo kan het zijn, dat je juist erbij betrokken zal gaan voelen bij je collega’s zodra je leuke activiteiten met ze verricht. Een wandeling maken of een keer bij elkaar op bezoek, kan dat al enorm bevorderen.

  Een clubje vormen is iets wat eigenlijk vooral ontstaat door dezelfde gedachtegang te delen. Door hier op te letten, is het goed mogelijk om een eigen club te beginnen. Zo kan je binnenkort bij je nieuwe opleiding met een paar meiden/heren goed bevriend worden, waardoor je steeds meer een groepsvorm gaat creëren.
  Daarnaast is het altijd goed om elkaar vanaf begins af aan te respecteren, zolang dit voortdoet is er nog weinig tegenspel te bezien! Zorg goed voor je vrienden en voor jezelf, dat is al het halve werk.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt Samantha!

  – Anwar

  #71474
  Tita

  Hoi,

  Toevallig zit ik in een soort gelijke situatie, ook sinds kort zzp’er als ambulant begeleider bij kinderen thuis, wat ervoor zorgt dat ik geen collega’s meer heb. Omdat ik hier ook tegen aanliep ben ik begonnen met het volgen van alle mensen die ik kan vinden op linkedin die in het zelfde werkveld zitten. Daarnaast ben ik bij een intervisie groepje aangesloten om in elk geval te kunnen sparren over mijn werk. Je zou zelf ook een groepje kunnen starten met leeftijdsgenoten om te praten/sparren over het werk.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.