Home Forums Eenzame jongeren Eenzame student

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #71625
  Mark

  Ik ben student, maar van een leuk studentenleven is geen sprake. De eerste jaren nog wel, maar door studievertraging zijn alle mensen die ik ken inmiddels afgestudeerd en verhuisd. Ik heb ook geen huisgenoten en alles wat ik voor mijn studie nog moet doen is individueel. Ik heb nu dus nauwelijks contact met mensen. Zelfs het ene praatje bij de kassa in de supermarkt niet meer, want dat zijn nu zelfscans geworden.
  Ik ben een tijd lid geweest van een sportvereniging, maar daar vond ik geen aansluiting. Ik heb ook nog geprobeerd contact met oud huisgenoten aan te houden, maar die houden ook de boot af. Mensen van de middelbare school laten inmiddels ook nooit meer iets van zich horen.
  Ik heb gewoon niet het gevoel dat ik nog ergens bij hoor en van de hoop dat dit gaat veranderen is inmiddels ook niet meer zo veel over.
  Ik weet gewoon niet meer zo goed wat ik moet doen.

  #71628
  Thandiswa Kruin
  Moderator

  Hey Mark,
  Vervelend om te horen! Ik begrijp dat het eenzaam kan voelen als veel mensen om je heen wegvallen. Goed dat je je verhaal hier deelt.

  Lastig dat contact met je middelbare schoolvrienden en afgestudeerde studenten is verwaterd. Uit elkaar groeien is jammer. Ik ken het zelf ook. Je kunt altijd nog proberen wat af te spreken, alleen als je ook niet bij elkaar in de buurt woont is dat ook al moeilijker.

  Misschien kun je aansluiting vinden met nieuwe mensen bij een andere sportvereniging. Door een aantal proeflessen te volgen kun je je plekje vinden. Ik weet niet of je ergens werkt, maar je kunt ook een keer wat doen met collega’s waar je het goed mee kunt vinden. Het is door Corona lastig om in contact te komen met nieuwe mensen, maar probeer actie te ondernemen. Trek je niet teveel terug, want dan word contact zoeken lastiger. Hopelijk gaat het snel beter!

  Groetjes Thandi

  #71633
  Nena

  Ik ben 23 jaar oud, woon sinds december op kamers, heb aardige huisgenoten waarmee ik een praatje kan maken, mijn opleiding heb ik bijna afgerond en heb ik ervoor gekozen een tussenjaar te nemen, waarin ik ga werken. Volgende week begin ik bij m’n nieuwe baan.

  Maar toch voel ik me bijna dagelijks eenzaam. Ik heb maar één vriendin, maar die spreek ik ook niet dagelijks en zij heeft ook haar eigen leven, waardoor we soms wat minder contact hebben.
  Vooral op vrije dagen en avonden mis ik een leuk groepje vrienden om mij heen, waarmee ik leuke dingen kan doen. De avonden slijt ik in m’n eentje voor de tv in m’n kleine studentenkamertje. Ik houd expres de deur naar de woonkeuken open, anders komen die muren al helemaal op me af.

  Ik heb een breed interessegebied, ik weet over alles een beetje. Maar toch vind ik nergens aansluiting bij leeftijds- en studiegenoten. Dat heb ik eigenlijk nooit gehad als ik zo terugdenk. Ik heb een sterke band met mijn ouders waar ik elk weekend naartoe ga, daar ben ik heel erg blij mee.

  Ik ben geen lid van een (sport)vereniging en ontmoet dus buiten m’n huisgenoten en ouders om geen nieuwe mensen. Op straat kom ik ook geen mensen tegen, want tot vorige week liep ik fulltime stage, wat hoofdzakelijk vanuit huis en achter de laptop was en ging ik alleen de deur uit voor boodschappen. En nu met de coronapandemie is nieuwe mensen ontmoeten een enorme uitdaging geworden.

  Ik kan wel stellen dat ik me enorm eenzaam voel. Een beetje radeloos zelfs. Ik weet niet waar ik nieuwe mensen kan ontmoeten en hoe ik vriendschappen begin en kan onderhouden. Ik zit op een populaire datingsite voor wat meer aanspraak, maar het contact verwatert of de dates zijn weinig succesvol. Vroeger date ik veel, maar ik ben daar mee gestopt, omdat ik echt mensen wil ontmoeten die mij echt beter willen leren kennen. Dat miste ik een beetje aan de dates.

  Ik hoop dat iemand wat tips heeft om me te helpen.

  In ieder geval alvast bedankt voor het lezen van dit bericht.

  #71658
  Thandiswa Kruin
  Moderator

  Hey Nena,

  Het is lastig om te zeggen wat je precies kunt doen, maar goed dat je je verhaal hier deelt. Corona help niet mee in het ontmoeten van mensen, dat maakt het extra lastig. Wel erg fijn dat je een goeie band hebt met je ouders!

  Wat ik soms fijn vind om mezelf niet teveel op te sluiten is zitten aan de grachten met een drankje en genieten van het mooie weer. Dat is misschien wat minder alleen dan in je studentenkamer. Op deze manier leer je niet perse nieuwe mensen kennen, maar je bent wel in een omgeving met mensen. Verder zou ik als advies nog kunnen geven dat je bij sportverenigingen of andere verenigingen of bijbaantjes toch in deze tijd het best in contact komt met mensen.

  Ik hoop dat het snel beter met je gaat! Je kunt altijd je verhaal op dit platform kwijt.

  Groetjes Thandi

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.