Home Forums Eenzame jongeren Ik voel mij eenzaam

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 2 jaren geleden door Siem.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #2358
  Johan

  Hallo,

  Ik voel me heel erg eenzaam, want ik heb geen vrienden en ik ga al heel lang niet meer naar school. Ook heb ik een hele nare thuissituatie met mijn vader en met mijn broer. Met mijn begeleidster kan ik het ook niet zo goed vinden en mijn oude vriend Thij wilt mij niet meer spreken! Ook heb ik heel wat nare dingen meegemaakt zoals dat mijn vader mij sloeg of dat een buurvrouw woedend op mij werd en ik op haar. Kortom, ik heb niet zo’n fijn leven! Ik zou graag nieuwe vrienden willen maken of mijn oude vrienden van de basisschool weer eens ontmoeten.

  Groetjes,

  Johan

  #2369
  jolanda
  Sleutelbeheerder

  Dag Johan,
  Goed dat je hulp zoekt op dit forum! Ik heb je gemaild om met je te overleggen welke hulp voor je nodig is om je weer fijner te voelen. Jij hebt de eerste stap gezet, super! Nu gaan we samen de tweede stap zetten.

  Ik denk dat er veel jongeren zijn die zich herkennen in je verhaal. Toch? Jullie mogen dat delen als je dat fijn vindt, zo steun je elkaar én kunnen wij met jullie meedenken.

  Je mail zie ik graag, tot dan. Groet Jolanda, van Join us

  #2372
  Nick
  Moderator

  Goede middag Johan.

  De eerste stap in de goede richting om nieuwe mensen te leren kennen heb je al gezet door je aan te melden op dit forum 🙂

  ik kom ook niet uit een veilige thuis omgeving mijn vader was veel werken en als die thuis was dan sloeg hij mij ook wel eens. mijn ouders zijn nu gelukkig gescheiden.

  ik herken het gevoel eenzaamheid een korte tijd geleden heeft mijn vrienden groep mij laten vallen op deze manier ben ik er achter gekomen dat het eigenlijk helemaal geen echte vrienden waren. ik heb mij toen aangemeld bij join-us en mee gedaan aan stay connected hier heb ik een aantal gezellige mensen leren kennen waar mee ik veel zat te bellen. Daar naast ben ik vrijwilligers werk gaan doen hier heb ik ook nieuwe vrienden leren kennen.

  Zijn er nog hobby’s die je zou kunnen op pakken ? waar je nieuwe mensen zou kunnen leren kennen ?

  Groetjes Nick

  #2376
  Yi

  Hoi Johan,

  Goed dat je aangeeft dat je je eenzaam voelt. Je nare thuissituatie is hierbij zeker een grote boosdoener. En als je daarnaast ook nog eens een oude vriend verliest kan ik mij voorstellen dat je je rot voelt.

  Hoewel ik thuis als een veilige haven beschouw heb ik nog wel eens momenten dat ik terug verlang naar oude vriendschappen die ik heb verloren. Het is altijd een naar moment om te beseffen dat dit niet wederzijds is.

  Maarja, inmiddels heb ik mij hierbij neergelegd en moet je ook naar de toekomst kijken.
  Ik zie dat je inmiddels al goed advies hebt gekregen en sluit mij volledig hierbij aan. Probeer eens uit te vinden hoe je meer leuke contacten kunt opbouwen. Ikzelf heb inmiddels goede ervaring met leuke cursussen, gezeligheidsverenigingen, vrijwilligerswerk en uitjes via Facebookgroepen.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt en wens je veel sterkte toe.

  Groeten,
  Yi

  #2371
  Siem

  Hey Johan,
  Is het misschien een idee om te kijken voor een baantje? Iets simpels waar je toch gezellig met collega’s kan praten? Of proberen met wat mensen op school te gaan praten, ik snap dat dat spannend kan zijn, maar wie weet? Misschien dat ze wel hetzelfde leuk vinden als jij!
  Probeer je hoofd hoog te houden bro, het word allemaal beter.
  Groet, Siem

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.