Home Forums Laatste lesdag en nu op naar het examens

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #71571
  Anwar
  Moderator

  Volgende week vinden de examens fysiek plaats en natuurlijk ook de Eurosongfestival in ons mooie Rotje Knor!

  Stress vanuit de examenleerlingen en voor alle medewerkers van de Eurosongfestival.

  Maarrrrr, we mochten ook vieren op school, wellicht wel minimaal ten opzichte van de voorgaande jaren; maar ik heb een goed geslaagd laatste lesdag mogen vieren met mijn leerjaargenoten.

  Het thema die we hadden was “verkleed gaan als je voorletter”. Via sociale mediaplatformen heb ik mogen zien dat er meerdere middelbare scholen dit thema hebben gekozen.

  Voor één dag mocht ik enkel Frans spreken met de zin die er altijd voorkwam in de gevoerde gesprekken: “ ils m’appelent Arsène Lupin ouais.”.

  Onze laatste lesdag duurde niet lang, net als voorgaande jaren en er waren gelukkig geen vandalisme gepleegd op school. Dit kwam vooral vanwege de getroffen COVID-19 maatregelen, waarbij een maximaal aantal mensen mochten samenscholen op school. Zo was het minder makkelijk om iets zonder toeziend oog te verrichten.

  J’ai aimé bien cette fête! Samen met mijn lieve leerjaargenoten was het een super geslaagd feest, met een kleine afterparty achteraf met ons naasten houdend aan de COVID-19 maatregelen die golden op de laatste lesdag.

  Examenstunten zaten er zeker in waarbij creativiteit een belangrijk accent voerde; zo waren er leuke en grappige foto’s van de docenten gephotoshopt, memes op de muren en zongen we karaoke in de kantine.

  Oja presque oublier, qua eten mocht school wel wat aan doen; volkoren croissants en krentenbollen zijn niet de “snacks” die we hadden verwacht voor vwo 6.

  Feest is afgelopen en nu hard aan het werk voor onze eindexamens die we volgende week behoren te verrichten.

  En stiekem Eurosongfestival kijken tijdens het leren :).

  Hoe was de laatste lesdag bij jou en hoe kijk je uit op de examens ?

  – Anwar

  #71575

  Klinkt heel leuk.
  Mooi dat het feest leuk was.
  Soms moet je ook blij zijn dat er broodjes en croissantjes zijn, die zijn ook altijd lekker.
  Heel veel succes met je examens en hopelijk slaag je.

  #71588
  Thandiswa Kruin
  Moderator

  Hey Anwar,
  Dat klinkt vet lache allemaal! Karaoke is een van mijn favorieten. Ik bak er niks van, maar het is wel altijd gezellig.

  Op mijn laatste schooldag gingen alle eindexamenklassen spijbelen en daarna naar een meertje op met z’n alle kleur poeder te gooien op elkaar. We hadden witte outfits aan, dus dat was erg goed te zien. Onze rector had twee dagen van te voren voor de meivakantie een mail gestuurd. We mochten geen troep maken in de school en dingen vernielen. Vandaar dat we dichtbij school bij een meer hadden afgesproken. Toen hebben we daar feest gevierd met boxen en lekker eten en drinken.

  Daarna hadden we een officieel examentraining op school en toen zat iedereen in de gymzaal helemaal druk en met die vieze poeder. Echt heel grappig. Docenten vonden het wat minder.

  De examenstunt was wel geinig, maar onze rector maakte het dus onmogelijk om echt iets leuks in de school te organiseren. De laatste examenweek gaat bijna in (tijdvak 1) en ik kan niet wachten tot ik klaar ben. Hoe gaan de examens bij jullie tot nu toe?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.