Home Forums Eenzame jongeren Mijn eenzame broertje van 23

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #1857
  Remco Scholten

  Mijn broertje is 23 Is hovenier en is eenzaam en hij zegt dat wel eens. Hij geen vriendengroep of vriendin terwijl ik dat wel heb. Hij heeft op de praktijkscholing gezeten en dat maakt hem onzeker om op andere mensen op te stappen. Zouden jullie mijn broertje kunnen helpen met het zoeken van vrienden?

  #1860
  Myke van Join us

  Wat goed dat je een berichtje achterlaat op het forum. Ik kan me indenken dat het lastig is om te zien dat je broertje minder vrienden heeft dan dat hij graag zou willen. Je zou eens op http://www.join-us.nu kunnen kijken. Als we bij jullie in de buurt zitten dan kan hij zich aanmelden. Anders vind je op deze site bij “check de tips” (naar beneden scrollen) ook nog andere hulporganisaties. Hopelijk heb je iets aan deze tips! Succes

  #1863
  Djuswin
  Moderator

  Houdt je broertje van sport? Dan heb ik wel een tip voor je broertje.
  Wat ik heb gedaan wat best moeilijk was in het begin voor mij, is om naar een sport vereniging toe te stappen en je aan te melden voor vrijwilligerswerk. Ik zelf ben bij de plaatselijke voetbal vereniging toe gestapt en me aangemeld voor materiaalverzorger en dat doe ik nu nog steeds met veel plezier.
  Je ziet steeds dezelfde personen en hun beginnen meestal een gesprek met mij en dat vindt ik prettig om niet zelf te beginnen.

  #1872
  Jan Timmers
  Sleutelbeheerder

  Wat goed dat je aan het zoeken bent om je broertje te helpen!

  Ik ben zelf ook lange tijd eenzaam geweest, en kan het zeker aanraden om te kijken naar een Join Us groep in de buurt. Helaas zijn die nog niet in heel het land te vinden, maar mocht er één in zijn woonplaats zijn is dat zeker een aanrader. Daar komen jongeren in contact met anderen die ook weinig vrienden hebben, en leren ze ook om beter vrienden te maken en te houden!

  Op Facebook zijn er ook groepen voor jongeren die contact zoeken, dat is een andere optie. Helaas werkt dit niet voor iedereen even goed, maar zelf heb ik er wel één goede vriend uit overgehouden en dat is al heel fijn.

  Verder zijn sport verenigingen en andere groepen voor mensen met specifieke hobbies ook een goede plek om te kijken. Het moet wel iets zijn wat je broertje ook leuk vindt natuurlijk, maar in zo’n groep heb je al wat mensen met dezelfde interesses en daar kan veel makkelijker een vriendschap uit opbloeien!

  Ik hoop dat je iets voor je broertje kan vinden, heel veel succes! En laat ook zeker zien dat je om hem geeft en wilt helpen, dat zal hij vast waarderen 😀

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.