Home Forums Eenzame jongeren (On)bewuste groepsdruk rondom alcoholgebruik

 • Dit onderwerp is leeg.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #71870
  Iris

  Hey!

  Je kent het vast wel. Je zit gezellig met je familie, vrienden of collega’s op het terras of gaat een avondje stappen. Jij hebt besloten om die avond geen of wat minder alcohol te drinken. Toch wordt er regelmatig tegen je gezegd: “Doe ook eens gezellig een drankje mee” of: “Wil je echt niet meedrinken?” Dit zijn natuurlijk normale vragen, maar deze zijn vaak op een alcoholisch drankje gebaseerd. Als dit herhaaldelijk wordt gevraagd, kan dit soms vervelend en/of irritant overkomen.

  Over het algemeen drink ik zelf erg weinig alcohol en heb ik dit regelmatig meegemaakt. Heb jij ook een soortgelijke ervaring of sta jij juist aan de andere kant van de lijn? Dan ben ik erg benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal!

  Dit aangezien ik voor mijn opleiding graag meer te weten komen over hoe andere mensen (on)bewuste groepsdruk ervaren en hiermee omgaan.

  Ben of ken jij iemand die zijn/haar verhaal met mij wil delen?
  Stuur dan jouw verhaal (leeftijd en geslacht) in de reacties hieronder!

  Alvast bedankt!

  #72791
  romy

  hoii,

  dit komt super veel voor. Ik ben 21 en hou niet zo van alcohol en ben dus niet een feestganger. Het gevolg is wanneer ik dit uit naar iemand, diegene 9/10 keer verbaasd reageert. Alsof je saai bent ofzo en je alleen gezellig bent wanneer je regelmatig drinkt en uitgaat. Sinds kort reageer ik eigenlijk altijd met “ik ben niet saai, dr zijn genoeg andere leuke dingen die je met me kunt doen” waarna er voor de ander vaak een soort besef moment volgt dat niet alles draait om uitgaan.
  Toch zorgt het voor een vervelend gevoel omdat het het idee geeft dat het een vereiste is om graag alcohol te drinken en uit te gaan dus ik herken me zeker in de situatie.

  #72804
  Tamer

  ik drink zelf ook geen alcohol; ik begrijp ook niet waarom het zo populair is. je hebt geen alcohol nodig om plezier te hebben.

  #72816
  Laurens

  Ik ben een jongen van 18. Ooit werd in de klas de vraag gesteld of je drank/drugs nodig had om plezier te kunnen maken. In een groep van 30 man was ik de enige die vond van niet. Ik liet me toen nog wel eens overhalen om mee te gaan op café, maar ik haalde daar gewoon echt geen plezier uit, enkel hoofdpijn ;). Door ouder te worden ben ik meer standvastig geworden, en weiger ik vriendelijk wanneer mij alcohol wordt aangeboden, ongeacht wat de andere daar van vindt.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.