Home Forums Eenzame jongeren Sociale claustrofobie; help.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #71652
  Hikkikomori

  Het is al ongeveer vijf tot tien jaar dat ik amper contact heb met iemand, bijvoorbeeld in beide als een volledige gesprek met iemand van mijn leeftijdsgroep hebben tot een werkelijk vriendschap die niet van een dag tot een andere dag, verdwijnt. Dit zijn werkelijk probleem die ik voel op een dagelijkse basis; van het buitengesloten van de maatschappij tot geïsoleerd in sociale contact met mensen om mij heen. De gevolgen en het gevoel van niks in mijn eigen (tiener) leven te hebben meegemaakt voelt alsof er is geen reden om zelf dit soort post te schrijven. Dit is ook niet begon sinds het pandemie maar ik heb letterlijk geen enkel idee van hoe of wat mijn leeftijds groep met elkaar omgaat tot hoe een werkelijk gesprek met iemand in ongeveer hun dertigste er uitziet & het is nu zo erg geworden dat ik zelfs hun niet wil belemmeren in hun leven. Sommige hebben mij al gestigmatiseerd door deze volledige buitengeslotenheid, met de gedachte dat ik heb dit zelf besloten en aangedaan, tot het aan mij verteld dat “dit is hoe ik ben”. Maar dit heb niet zelf besloten om zo te zijn & ik wil dat het ook niet zo’n persoon zijn of zelf dat mensen denken dat ik zo ben; want die persoon ben ik ook niet en was ik nooit. Persoonlijk zou ik graag een volledige andere leven willen hebben tot er zelf niet meer zijn als het zo maar kon. Want uiteindelijke wat dan ook dat ik doe, zal er altijd iemand zijn die zal zeggen of interpreteren dat ik op een of een andere manier het probleem ben en dat ik dit aan mijzelf aandoe. Het is altijd het zelfde verhaal. Als ik vraag: ‘Hoe maak je nou een werkelijk band met iemand?’; uiteindelijk is de antwoord dat ik zelf niet voldoet aan de wat de factoren die zijn om als volwassenen ten opzichte van de maatschappij mee te werken. Zelfs als ik het eerder hebt geprobeerd, nog steeds probeert tot zelf ernaar toe werkt om mijn leven te veranderen, zal het nooit lukken. Ik voel me gewoon onnodig & dit is zogenaamde ‘sociale claustrofobie’ gaat nooit ten einde komen als ik er niks aan kan doen. Ik weet dat dit is geen soort van hulplijn of het zoeken of vinden van een snelle oplossing tot komen van deze problem maar het is een poging waard? Ik gebruik al meerdere SNS apps tot zelfs in groepjes waar ik interesse in heb & een lid ervan ben maar zelfs dat helpt ook niet. Het lijkt als of mijn leven in sociale als in zich zelf al klaar is. Maar ik wil uit deze put uitkomen en eindelijk een leven hebben. Ik ken al meerdere websites die hulp geven of een soort van groeperingen zijn (maar soms moet je betalen) als je kennis tot vriendschappen wilt hebben. Zijn er misschien groepen in Noord-holland of een Facebook groep is waar mensen tussen de 25 tot 30 kunnen elkaar kennen?

  #71683

  Hoe zit het dan met je vrienden op Facebook, heb je daar dan ook geen gesprekken mee. Want als je die mensen kent in het echte leven dan zou je die toch kunnen aanspreken. Stel je wil praten over iets maatschappelijks of wat er nu allemaal gebeurd in de wereld, of wat iemand vind van vaccineren. Dan kan je in dat geval ook een gesprek beginnen met iemand.

  #71707
  sanne

  Dag Hikomori
  wat een verhaal zeg, het is een rare wereld he? Ik heb zelf meegedaan aan een onlinegroep van Join-us dat heeft me veel goed gedaan. Daar leer je mensen kennen, maar ze kijken ook met je mee en geven uitleg over hoe je dat nu eigenlijk doet. Ook ontmoet je elkaar een keer in real life. Verder kunnen we straks hopelijk weer gaan sporten. Dat is ook handig voor contacten. Ik ga dan volleyballen. Je ziet elkaar dan namelijk elke week en in de training of de wedstrijd ontstaat er vanzelf contact. Veel sterkte! Sanne

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.