Home Forums Eenzame jongeren Stuk gelopen vriendschappen

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #1297 Reageer
  Anne

  Hi ik ben 21,
  Ik heb veel psychische problemen gehad en nu vooral last van sociale angst (eerste ontmoetingen vooral). Daardoor vind ik het lastig om weer opnieuw vrienden te maken. Mijn vorige vriendschappen zijn stuk gelopen omdat ik in de tijden waarin ik me psychisch niet goed voelde (straatvrees/angststoornis) mijn vrienden wegduwde of omdat ze niet begrepen waarom ik het moeilijk vond om af te spreken (door straatvrees etc.) Hierdoor ben ik ook bang dat mijn volgende vrienden mij ook weer verlaten. Ook vinden meisjes mij vaak (in mijn perceptie) niet aardig. Ik ben geen lelijke meid en ik heb soms het idee dat er veel jaloezie in het spel is. Met jongens kan ik het vaak beter vinden maar deze ontwikkeling vaak gevoelens voor mij, wat niet wederzijds is. Ik ben benieuwd of iemand zich herkend in mijn verhaal. Ik heb namelijk soms het gevoel dat ik de enige ben in deze situatie.
  Liefs

  #1301 Reageer
  Maaike
  Moderator

  Ik ken het wel een beetje. Ik ging naar een andere school en daardoor liepen mijn vriendschappen stuk en verwaterde. Ik ben nu weer terug in mijn dorp en mijn vrienden hebben andere vrienden en denken niet meer aan mij.
  Ik kan het ook beter met jongens vinden maar dat is gewoon echt vriendschap meer niet. Ik heb gelukkig wel nog andere vriendinnen gemaakt op mijn andere scholen die ik daarna heb gedaan. Via join us heb ik er ook nog meer vrienden bij gekregen. Nu ben ik heel blij met de vrienden die ik heb.
  Ik kan het begrijpen als je het heel moeilijk vind om nieuw contact te maken met mensen. Ik vond dat de eerste keer ook moeilijk met join us maar heb het wel gedaan en ben er nu veel gelukkiger van geworden.
  Groetjes

  #1433 Reageer
  Aline

  Ik ben vrij sociaal, open en vriendelijk van aard. Die eigenschappen zouden het best makkelijk moeten maken om vriendschappen te sluiten, maar toch is dat niet zo. Ik heb echt heel lang moeten zoeken naar een leuke vriendengroep waarin ik volledig mezelf kan zijn zonder vooroordelen. In zowat elke waar ik in kwam, bvb op school of op dansles, begon alles altijd heel goed. Ik was vriendelijk tegen iedereen en we komen altijd goed overeen als groep, maar na een tijdje voel ik mezelf weer naar de zijkant schuiven. Ik doe daarvoor niets specifiek fout ofzo, het gebeurt gewoon. Ik vind mezelf er nu niet bepaald zo schreeuwlelijk uitzien dat ik daardoor alleen kom te staan. Ik snap het meestal zelf niet echt. Nu heb ik wel een paar vriendengroepen, maar die mensen wonen helaas niet echt in mn buurt. Dat maakt het niet makkelijk om af te spreken ofzo en dat maakt me soms ook wel verdrietig.

  #1743 Reageer
  Sabrina

  Ik zit en lig alleen maar binnen. Door corona zijn meeste contacten weg en op sociaal media lukt het ook niet om contacten te leggen. Helaas mag je niet bij elkaar komen of zijn sommige bang om bij elkaar te komen, snap ik wel maar hier door ben ik wat vrienden kwijt geraakt omdat we elkaar niet meer zien.
  Iemand toevallig tips en adviezen zijn welkom.
  Groetjes Sabrina.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Stuk gelopen vriendschappen
Mijn informatie:

Je gebruikt alleen je voornaam (of een fictieve naam).

Je emailadres is alleen zichtbaar voor de moderators van het forum.Door op "verzenden" te klikken accepteer je de regels:

o Je post nooit persoonlijke gegevens.
o Je hebt respect voor andere gebruikers.
o Je plaatst geen contactoproepen, commerciële of illegale boodschappen of hyperlinks.
o Je weet dat pesten, discriminatie en seksuele intimidatie verboden zijn.
o Je bent je ervan bewust dat je bericht wordt bekeken en goedgekeurd door vrijwilligers.
o Je bent op de hoogte dat beheerders van eenzamejongeren.com je IP-adres kunnen inzien.
o Aan dit forum kunnen geen rechten worden ontleend.
o Alleen berichten in het Nederlands en Engels worden geplaatst.

Ja, ik ga akkoord met de bovenstaande afspraken