Home Forums Eenzame jongeren Verdrietig

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #71462
  Roos

  Heeft er iemand advies wat je moet doen als je moet huilen en eigenlijk geen idee hebt waarom? Dat je niet weet wat de reden is maar je niet kan ophouden. Ik heb daar af en toe veel problemen mee. Soms denk ik dat het komt door het binnen zitten en ik me heel alleen voel, ook al heb ik vrienden om me heen en mijn gezin.
  Dat is niet alleen omdat het nu corona is dat was ervoor al. Ik weet niet hoe ik het kan veranderen want ik wil me niet zo voelen.

  Iemand advies?

  #71465
  Noor

  Ik snap precies hoe je je voelt. Ik ervaar momenteel hetzelfde en ben ook op zoek naar advies.

  #71473
  Tita

  Hoi,
  Rond mijn 18e had ik hier ook veel last van. Er gebeurde veel in mijn leven waar ik geen grip op had en wist ook niet precies wat ik wilde en wie ik was. Het heeft mij geholpen om een passie te vinden. Het hebben van een passie/hobby is dat je elk moment dat je je niet fijn voelt je je daarin kan verdiepen. Ik hoop dat dit misschien helpt?

  #71476
  Yi
  Moderator

  Verdrietig zijn is vaak een teken dat je ergens mee zit. Soms is de reden duidelijk en soms kun je minder goed zeggen waar het vandaan komt. Wanneer je niet weet waarom je verdrietig bent is het vaak lastig om een directe oplossing hiervoor te bedenken. Verder geven gevoelens van eenzaamheid of onmacht eigenlijk altijd een verdrietig gevoel en is het goed om te kijken wat je hier tegen kunt doen. Ik ben het volledig eens met Tita en vind een passie een mooie manier om verdrietige gevoelens tegen te gaan.

  Ook zou je kunnen overwegen om te kijken of je iets mist in je huidige relaties met familie en vrienden. Contacten die oppervlakkig aanvoelen geven geen fijn gevoel. Probeer erachter te komen of dit het geval is. Voel je je verbonden met deze personen of merk je toch een afstand? Wanneer dit zo is heb je mogelijk de oorzaak van het verdriet gevonden. Mensen hebben behoefte aan hechte emotionele banden en wanneer dit mist is het hebben van verdrietige momenten heel normaal.

  In dat geval is mijn advies om te werken aan deze relaties. Geef gesprekken diepte door het naast “koetjes en kalfjes” het ook over serieuzere en persoonlijke onderwerpen te hebben. Wissel het af met leuke spontane momenten door ook eens voor te stellen om samen iets leuks te ondernemen (bijv. samen te koken, een spelletje te spelen, etc.). In het begin kan dit energie kosten maar je zult zien dat het een goede investering is die je veel kan kan brengen.

  #71485
  Roos

  Het zijn goede tips, maar ik heb al een passie/hobby dat is zingen en dat doe ik vaak, maar als ik dat heb gedaan gaan mijn verdrietige gevoelens helaas nog niet weg.

  De banden met mijn ouders zijn goed en ik hou ook van die knuffels maar soms ben je gewoon verdrietig en als het een depressie zou kunnen zijn is de vraag hoe ik eruit kom.

  #71490
  Anwar
  Moderator

  Dag Roos,

  Wat enorm spijtig om je verhaal aan te horen.
  Ik ben Anwar en ik wil je graag helpen.
  Heb je wellicht al professioneel hulp gezocht? Je kan een gesprek aangaan met je huisarts die kan je wellicht doorsturen voor meer professioneel hulp, bijvoorbeeld naar een psycholoog.

  Als dit wellicht iets te veel is, kan je misschien ook vrijwilligerswerk doen in je vrije tijd.
  Dit kan zowel on- als offline plaatsvinden. Denk hierbij aan bejaarden ondersteunen in hen zorg of andere die het moeilijk hebben en wellicht mentale en/of fysieke hulp nodig hebben.

  Ik hoor het graag van je!

  Hartelijke groeten,
  Anwar

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.