Home Forums Eenzame jongeren Vrienden online echt of nep?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #72757
  Esmee

  Ik heb best wel moeite als iemand mij verwijderd via een social media platform. En heb zelf moeite om in contact te komen met mensen en contact te houden. Weet iemand wat tips hoe ik daar mee om kan gaan met als iemand mij verwijderd via social media?

  #72759
  Thandiswa Kruin
  Moderator

  Hey Esmee,
  Dat is inderdaad lastig en vervelend als je word verwijderd. Misschien kun je wat minderen met social media. Het is niet altijd makkelijk, maar dan kun je wat meer proberen te focussen op andere vrienden of familie waar je graag mee bent of praat.

  Als tip zou ik zeggen dat je er niks van aan moet trekken of misschien op een andere manier contact kan leggen en vragen waarom je bent verwijderd.
  Groetjes Thandi!

  #72764
  Iroh

  Vrienden “online” werkt eigenlijk nooit vind ik. De enige manier waarop het werkt is als je geregeld afspreekt. Vooral bij de populaire social media en mensen die 500 vrienden heb, dat klopt natuurlijk niet. Ik ben zelf nog zoekende hoe ik nou contact maak en behoudt maar weet wellicht wat tips. De meeste mensen zijn heel inactief in vriendschap, ze dromen de hele tijd dat hun vrienden hun uitnodigen, en dat men geïnteresseerd in hen is. In de realiteit komt het gewoon weinig voor dat je zoiets tegenkomt, maar wat als je nou deze situatie omdraait en zelf die vriend bent die activiteiten start, mensen uitnodigt, mensen aandacht geeft? Dat is de aanpak die ik probeer te hebben de laatste tijd.

  #72772

  Hee Esmee

  Ik snap het, het kan heel moeilijk zijn dat mensen je verwijderen, maar zoals Iroh hierboven ook al zegt is het wel dat oo kal heb je 500 vrienden in je vriendenlijst staan bijv. op facebook dat betekend niet dat iedereen daar ook een echte vriend is. Echte vrienden zijn mensen waar je vaak mee praat of mee afspreekt.

  Ik heb zelf de afgelopen tijd ook een heleboel vrienden verwijderd die ik nooit spreek en ook nooit meer zie.
  Dat voelde voor mij als een hele bevrijding dat aantal vrienden te zien dalen.

  Misschien is dat ook een idee.
  Het is maar een tip.

  Gr. Maaike

  #72803
  Tamer

  ja dat begrijp ik, je voelt je minder. ik heb zelf weinig contacten via sociale media dus gelukkig heb ik dit probleem nauwelijks. je moet je mentaliteit ook een beetje veranderen.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.