Home Forums Eenzame jongeren Vriendschap maken

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #1744
  Sabrina

  Waar kan ik het beste naar toe gaan om vriendschappen te maken? Als ik naar jongeren centra of muziek voorstellingen ga voel ik me vaak eenzaam. Wat zou ik kunnen doen om een gesprek te beginnen?

  groetjes Sabrina.

  #1756
  Marielle Schoenmakers
  Sleutelbeheerder

  Probeer zelf de eerste stap te zetten, mocht je bij jongerencentra zijn. Probeer je te mengen in een gesprek, loop een rondje en kijk waar jij je thuis voelt. Geef je mening en luister vooral ook naar die van andere.

  #2868
  Yi
  Moderator

  Hoi Sabrina,

  Je bericht komt overeen met hoe ik mij vaak voel en nog vele anderen. Vriendschappen ontstaan in de meeste gevallen wanneer je in een omgeving bent met gelijkgestemden. Kijk dus eerst goed naar jezelf. Wat zijn je hobby’s? Welke muziek vind je leuk? Welke sport spreekt je aan? etc. Wanneer je goed jezelf kent kun je op zoek gaan naar mensen die op jou lijken. Vaak gaat het gesprek aanknopen al 10 keer makkelijker dan wanneer je iemand moet aanspreken waarvan je veel verschilt.

  Uit ervaring zijn verenigingen en andere groepen waarbij je meerdere malen dezelfde mensen om je heen hebt goede omgevingen waar vriendschappen ontstaan. Vaak hebben deze mensen veel dingen met elkaar gemeen en worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd om vriendschappen te verstevigen. Zorg er dus voor dat je een groep vind die bij jou past. Soms is dit een kwestie van uitproberen en lukt het bij de ene groep niet dan zou ik gewoon doorgaan tot je de juiste hebt gevonden.

  Ten slotte zijn er een aantal handige zinnen om een gesprek te starten. Hierbij een aantal voorbeelden:
  – Stel jezelf voor (Hoi, ik ben (je naam), leuk je te ontmoeten);
  – Zet iets positiefs om de ander uit te nodigen om met je te praten (Ik vind de muziek wel gaaf, vind jij dat ook?);
  – Speel in op de situatie (Ik zie dat je het naar je zin hebt);
  Wanneer anderen meer weten, zet ze in je reactie.

  Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt en ik wens je veel succes.

  Groeten,
  Yi

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.