Home Forums Eenzame jongeren Wat betekent eenzaamheid voor jou?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #2486
  Isa

  Ik ben benieuwd hoe andere mensen eenzaamheid ervaren, want iedereen is anders.
  Hoe merk je dat je je eenzaam voelt en hoe uit zich dat? Hoe ga je er mee om? Speelt het een grote rol in je leven?

  Ik ben benieuwd, let me know!
  X Isa

  #2506
  Daisy

  Ik merk dat ik me niet echt verbonden voel met mensen. In het begin heb ik een gesprek en erna valt het een beetje dood. En dan ben ik weer teleurgesteld omdat ik zo enthiousast was erin. Ik denk ook vaak dat gelijk iemand moet reageren, of zijn hele verhaal meteen moet delen met mij en dat maakt het lastig.

  #2624
  Yi
  Moderator

  Ik voel mij eenzaam als ik merk dat anderen beter met elkaar kunnen opschieten dan met mij. Dit geeft een naar gevoel en dan voel ik mij een buitenstaander. Aan de andere kant kan ik dan wel weer extra veel genieten wanneer mensen oprechte interesse in mij tonen.

  #2726
  Isa

  hi Yi!
  hoe gaat het nu met je?
  Het lijkt me inderdaad erg vervelend om je buitengesloten te voelen. Ik denk altijd maar dat je niet met iedereen vrienden kan zijn, en dat dat ook oké is. Wat fijn dat je ook mensen hebt die oprechte interesse in je tonen, ik snap dat dat een fijn gevoel geeft!

  Hoe ga je ermee om als je merkt dat je je buitengesloten voelt? Zijn er bepaalde dingen die je doet aan je eenzaamheid?

  #2723
  Isa

  hi Daisy,
  ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoeld. Heb je dan het gevoel dat je niet goed begrepen wordt? Lijkt me wel erg frustrerend om na een gesprek teleurgesteld te zijn, omdat het anders uitpakt dan je had verwacht!
  Wat bedoel je precies met dat je denkt dat iemand meteen zijn hele verhaal moet vertellen?

  #2735
  Daisy

  Nou als jij dingen doet, verwacht je die dingen precies hetzelfde van anderen. Zoals ik, en als dat niet gebeurd, kan elk klein ding je pijn doen.

  Ik vertrouw niemand omdat ik nooit zal weten wat in iemands hoofd omgaat, ik weet dat dat voor anderen raar klinkt maar voor mij niet. Voor mij zou dat rust geven. Ik ben ook bij een psycholoog.

  #2737
  Yi
  Moderator

  Hi Isa,

  Bedankt voor je reactie. Misschien goed om te weten dat het niet om buitensluiting gaat (dit is als je ergens niet aan mee mag doen) maar om er niet bij horen (dit is als je je geen deel voelt van de groep).

  Twee dingen die erg op elkaar lijken maar dus niet hetzelfde zijn. Ik hoop dat dit je niet in verwarring brengt?

  Anyway, zoals je zelf al zei kun je niet met iedereen vrienden zijn en sommige mensen hebben nu eenmaal een betere klik met elkaar dan anderen.

  Wat ik meestal doe is op zoek gaan naar mensen met wie ik wel een klik heb. Dit kan door eerst goed naar jezelf te kijken en weten waar je interesses liggen. De volgende stap is om je aan te sluiten bij groepen die matchen met je interesses. Soms is dat ook een kwestie van trial en error en leer je gaandeweg jezelf kennen.

  Het gaat nu prima met mij en hoewel ik nog niet helemaal ben waar ik wil zijn weet ik dat ik op de goede weg zit.

  Eigenlijk ben ik ook wel benieuwd naar jouw verhaal. Zou je dit willen delen?

  #2746
  Isa

  Hoi Daisy,
  dat lijkt me erg vervelend ja.
  Ben je dan bang om gekwetst te worden door een reactie die je niet verwachtte? Wel fijn dat je bij een psycholoog loopt, helpt dat een beetje?
  En wat zou voor jou een realistische oplossing zijn, om mensen weer beter te vertrouwen?
  X

  #2747
  Isa

  Hoi Yi!

  Excuses dat ik dacht dat het om buitensluiting gaat, helemaal verkeerd gelezen denk ik… Ik snap inderdaad dat er een verschil zit tussen buitensluiting en je geen deel voelen van de groep!
  Wel erg goed van je om eerst mensen te zoeken met wie je wel een klik hebt. En ook zeker goed van je dat je eerst goed kijkt naar jezelf en jouw interesses. Daar heb je wel aardig wat zelfkennis voor nodig.
  Fijn om te horen dat het nu prima met je gaat. Merk je trouwens ook dat corona invloed heeft op je gevoelens en vriendschappen? En zo ja, hoe dan?

  Ik heb eerlijk gezegd niet perse een verhaal! Ik merk in mijn omgeving dat er best wel veel mensen eenzaam zijn, en daarom wil ik me wat meer verdiepen in dit onderwerp. Zodat ik ze beter kan begrijpen en ook kan helpen!

  #2752
  Yi
  Moderator

  Hoi Isa,

  Goed om te horen dat je je meer wilt verdiepen in het onderwerp om anderen te helpen. Corona heeft mij zeker belemmert in het maken van nieuwe contacten. Zo zie ik m’n klasgenoten minder vaak en zijn er geen fysieke events van m’n studievereniging en studentenvereniging. Online gaat het opbouwen van nieuwe vriendschappen toch een stuk lastiger dan wanneer je ze gewoon op locatie spreekt.

  #2834
  Isa

  Hoi Yi,

  dat snap ik ja. Online contact onderhouden is ook een stuk minder persoonlijk. Ik merk ook dat ik online lessen toch echt een stuk minder leuk vind.
  Hopelijk is corona snel voorbij!

  #71179
  Sara

  Hi Yi,
  Ik herken je verhaal enorm! Ik ben momenteel eerstejaars student en door corona is het studeren een stuk minder leuk dan ik had gehoopt. Ik heb geen contact kunnen leggen met klasgenoten omdat we vrijwel nooit naar de uni toe mogen. Bovendien zijn vriendschappen van de middelbare bij mij ook een beetje verwaterd wat erg jammer is. Hierdoor zie ik vrijwel niemand. Ik was benieuwd of jij dit ook ervaart?
  Groetjes Sara

  #71183
  Yi
  Moderator

  Hoi Sara,
  Bedankt voor je reactie. Ik ervaar hetzelfde gevoel. Ik zag het studeren ook als een mooie kans om nieuwe contacten te leggen en hoewel mijn kamer niet erg groot is had ik graag gewild dat ik zo nu en dan eens iemand kon uitnodigen. Vriendschappen van de middelbare school zijn bij mij ook verwaterd en hierdoor heb ik geen face-to-face contact met leeftijdsgenoten. Ik probeer wel op zoek te gaan naar omgevingen (buiten mijn klas) waar ik gelijkgestemden kan ontmoeten om zo toch een vriendenkring op te bouwen.
  Groeten Yi

  #71185
  Sara

  Hi Yi,
  Leuk dat je hebt gereageerd! Het lijkt me best lastig om nu op kamers te wonen. Zelf heb ik er niet voor gekozen om op kamers te gaan vanwege corona. Ik zag het studeren inderdaad ook als een kans om nieuwe mensen te leren kennen, maar dit is er helaas niet van gekomen. Woon je wel in een leuke stad? Dat helpt nog wel eens haha Ik hoop dat je snel wat mensen mag ontmoeten van je studie!
  Groetjes Sara

  #71189
  Yi
  Moderator

  Hoi Sara,
  Ik begrijp je keuze om gewoon thuis te blijven wonen. Achteraf gezien was dit misschien voor mij ook wel een optie geweest ivm de lockdown. Ik ben nu immers meer bij m’n ouders dan op m’n kamer. Wat betreft de stad is het wel een leuke omgeving. Alleen jammer dat je nu daar niet zoveel meer mee kan. Hopelijk gaat het binnenkort weer de goede kant op met de cijfers en wordt er wat meer mogelijk voor ons allemaal.
  Groeten, Yi

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.